Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-12-07, 11:38   #16
KingTürk
Rogue

KingTürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 61
KingTürk is on a distinguished road
Standart Düpe yok

Eğer ben düpe yapsaydım ( bus bes ya da herhangi bir item ) aklıma ilk gelen şey yaptığım düpeyi legalleştirmek olurdu. pazarda günlerce 200 tane bus vs satmak için beklemezdim. çünkü kimse de havaya atılacak para yok. Yakalanma riskini de göz önüne alırsak çabuk ve kolay yoldan elimden çıkarıp gb ye yada iteme çevirmeye çalışırdım. Sundres e satmak en kolay yol olurdu. ve karşılığında da param olurdu. Ticari mantıkla bakacak olursak Kazandığım gb leri de YTL ye çevirirdim ve bakardım keyfime. Oyuncu mantığı ile düşününce de parayı da ister yavaş olsun ister hızlı bir şekilde iteme bağlardım. yani pazardan item alırdım para ile. Her iki şekilde de pazara para girer ve gb de olsa item de olsa fiyatlar bir şekilde sabitlenir hatta yükselmeye başlardı. Yaptğım düpenin hızına bağlı olarak da pazardaki dengelerin değişme hızı belirlenirdi. Düpe olsa inanın pazar saatler içinde kabuk değiştirir.
Oyun dengeleri içinde yada oyun kurgusu içinde oyuna coins girişinin 3 yolu var bence. 1. Normal bir şekilde oynayarak bir şekilde pot vs gibi ihtiyacınızı karşılayacak kadar para kazanabilirsiniz. 2. Koxp ile seri ve zahmetsizce para, item ( sundrese satılabilecek dandik item yani ) vs kasarsınız. Bu 1. yoldan daha hızlı ama 3. seçeneğe göre çok yavaş. 3. ise bus bes vs gibi sundresse satınca iyi para edebilecek itemleri seri bir şekilde dupeleyip sundrese satıp para kasarsınız.
Ko oyunda para olmaması nedeniyle insanların oyundan soğuduklarını, bıraktıklarını yavaş yavaş görüyor, kendince çareler bulmaya çalışıyor. Ama kurguda değişiklik yapmadığı surece legal çare bulası zor gibi. Ko koxp a göz yumuyor ki oyuna bir şekilde para girsin. Konu başlığını açan arkadaşın dediği busları fln satan kişiler koxp kullananlardır bence. Ağaçlar gibi bus düşen yerlere kurulan koxpdan geliyor bu buslar.Çok seri gelmediği içinde adam sundrese satmaya kıyamıyor. Delosdan da ucuz koyuyor ki satabilsin. Ko nun çarelerinden biri de super noah sc gibi saçmalıkları. ( Bence bu da oyuncuları tatmin etmemiştir )
Bence oyunda coinsi sömüren 2 şey var. Bunlar her oyuncu için handikap. Birincisi ve en önemlisi POT, mana vs diye adlandırdıklarımız. Yaratıklardan düşen coins ler pot için verilen paraları karşılamadığı için oyundan sürekli olarak para çekiliyor. Oyuncular zor durumda kalıyor. Üstelik mana yapılması gibi bir olay da yok. İkinci handikap ise Bus bes vs gibi upgrade için verilen paralar. Bu da oyunda para çekme yollarından biri. Amma uzattın Npc lerden satılan herşey oyundan para çeker diyenler olabilir Ağaç scleri sundres den neden kaldırıldı ? çünkü Ko artık oyundan yeteri kadar para çektiğini gördü. ve koxp ile oyuna para girmesini sağlamaya karar verdi.

Ko oyunu kurtarmak istiyor. En son çare olarak bus düpesine göz yumabilir. Fakat dürüst oyuncuların gözünde, üzerindeki var olan lekelerden kurtulmak adına bus düpesine izin vermesi çok zor gibi duruyor. yukarıda da dediğim gibi süper noah sc gibi saçmalıklar ile hem para kazanmak hemde oyunu kurtarmayı hedefliyor. Bence yapması gereken 2 şey var: Npclerdeki satış fiyatlarını aşağı çekmek ve yaratıklardan düşen coinsi arttırmak. Bu sayede oyuna para girşini sağlayacak olan düpe anlamsız hale gelerek engellenir ve oyuncuların oynamak için hevesleri kırılmamış olur. Pot için çok fazla para harcamak zorunda kalmayan oyuncu yaratıkdan gelen paralar ile de oyundaki gelişmesini sağlamış vs olur. Ayrıca bus drobu bir miktar yükseltilebilir ve değişik yaratıklara yayılabilir. Tek bir problem kalır geriye, o da Koxp. İsteyince Ko nun bunu da engellediğini biliyoruz.
Ko 70 görevi, bifrost gibi aktiviteler ile oyuna çok fazla ve çok değerli itemin girmesini kolaylaştırmışken, neden oyuncuların oyunu oynamalarını engelliyor ki ? Neden isteyen rahatça kasamıyor ? Neden insanları illegal işlere yönlendiriyor ? Oyuncular arasında bir yarış ve mücadele olacak ise bu eşit şartlar altında olmalıdır. Ko artık oyun mantığını değiştirmelidir. Ko bindiği dalı kesmek üzeredir.