Alıntı:
istanbulls2 adlı üyeden alıntı
kardes eskı sahıbı bu sartlarda süpeli oluyor pesını bırakma derım.fakat su konuda ayrılıyoruz oyunun kul hakkı olmaz bu kulyapısıdır kula yapısının hıc bır ınsanın uzerınde hakkı yoktur kullhakkı kavramı baska bır kavramdır oyundan kufredersın gunaha gırersın ama char hacklersın gunaha gırmezsın obur dunyada sormazlar ona +8raptor neden caldın dıye yanı uzun lafın kısası belkı senden sorulur aclıktan ölen ınsanlar varken sen kul yapısı hayal ürünü ne neden para verdın? |
ALLAH c.c. öyle adalet sahibidir ki sıfatlarından biri ADİL`dir.zerre kadar hakkı göz ardı etmez.bir hayvana zarar vermek,bir gavur bile olsa hakkını yemek.bunlar hepsi kul hakkı.oyun gafletedüşürdüğü,ibadetlerden alıkoyduğu için elbette günah veya derecesine göre mekruhtur.oyunlardan dama,satranç v.b. zekasal oyunlar dinimizce makul göriliyor çünkü beyni ve düşünmeyi geliştiriyor.ama okey,tavla ve iskambil gibi oyunlar mekruhtur çünkü insanı şans,şans demeye teşvik ediyor.herşeye şans derler.halbuki şans diye bir şey yoktur kader vardır.kuranı-krimde açıkça bütün şans oyunlrı şüphesizki haramdır ve şeytanın hileleridir buyuruluyor.buna binaen kıyaslıcak olursak,KO oyunu insanın ticari ahlakını geliştirdiği ve stratejisini gelişirdiği için ve masumane bir şekilde (ibadetlerin aksamasına neden olmadan,başkasının hakkını yemeden)oynandığı müddetçe bence mahzuru yoktur elbette harcamada israfada kaçmadan.bunu kabul ediyorum ve dini görevlerimi gücüm nisbetinde uygulamaya çalışıyorum.insani yaratılışım ve fıtratım gereği benimde bazı zevklerim hobilerim fobilerim var.ama sonuçta oyuna yatırılan bir para var ortada.ha evine girip tavla takımı ve okeytaşlarını çalmış.ha oyunda itemlerini çalmış.bu dinen yasakbir davranıştır.ve oraya alınterinle kazandığın paranı yatırmışsın.muhatabların inanc zayıflığı elbette kendilerini bağlar ama doğruyu söylemekte bize düşer.