Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-02-08, 21:46   #17
Ruhani
10-20 LvL

Ruhani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 62
Ruhani will become famous soon enough

Alıntı:
istanbulls2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
öyle dıyorsunda be kardes şans dıyorsun sen boss kesme upgarade yapma gem kırdırma kutu kırdırma bunlarda şanş deılmı he dıyceksın belılı taktıklerı var şans deyıl bunlar sayısal lotoyu oynayan numaraları gözu kapalı ısaretlemıyor sanslı sayısını ugurlu sayısını düşündügü istedıgı sayısını yazıyor ozaman sayısal haram deyıl öylemı he ben asırı dıncı deyılım oynarım sayısalımı sonucta evın ekmek parasını yatırmıyorum kımseyı arkamdan uzmuyorum cıkarsada belırlı bır mıktar %50sını hayır kurumuna bagıslarım o sayısaldan donen paralar yardım derneklerıne TÜRKİYE ye fayda saglıyor neden bır ınsan ekmek yaptıgı eli kessınkı?yanı uzun lafın kısası bır ısın ınsanlıga hayrı faydası varsa bu iş gunah deyıldır ayrıca knight ınsanın tıcaretını gelıstırmez stratejısını gelıstırmez knıght ınsanı a*****lastırır monotonlastırır bunu oynayan herkez bılır bı ara haberlere cıktı cınde askerlere askerı egıtım cs oynatılarak verılıyormus sende o cinlıler gıbı dusunuyorsun hayat gercek sen knıghtda ne kadar ölürsen öl tekrar canlanıyorsun fakat gercek hayat öyle deyildir öldunmu sonsuzluga gıdersın bırdahada arkana bıraktıklarına bakamazsın.bak sana tıcaret oyunu önerem MONOPOLY cok guzel tıcarı oyundur aılecek oynayın onlarda tıcaretı ögrensın STRATEJİ ise age of empıres var bılırsın belkı o oyun strateji oyunudur onu oynamanı tavsıye ederım.
şans oyunları günahtır.kuranı kerimde bildiriliyor dedim.boss kesmek,gem kırdırmak demedim.bosslardan düşen şeyler normal bir savaşta düşmandan elde ettiğn ganimet misalidir.ganimet malum helaldir.yada şehri istila etmiş bir yaratık düşün,devlet (KO) buna ödül koyuyor öldüren kişiye içinde hediye olan kutu verilcek diyor.sen onu kesiyorsun ve ödülüne konuyorsun.içinden çıkan süpriz item hediyendir ve kısmetindir.bunları bilmek için aşırı dinci olmak gerekmiyorki.Loto ya gelince,eğer şans oyunu ise ve kuranı kerime inanıyorsan harama helal demek bilki imanı derinden yaralar.inanmıyorsan ilgili hadislere göz atabilirsin.haramdan gelen malı hayra sarfetsen,faydasını sarfettiğin kişiler görür.ama sadece dünyevi fayda.sana hayrı dokunmaz.belki vicdanen onları rahatlattın diye sende huzur duyabilirsin.ama bu hayır (kiramen katibin meleği yada fetva yetkilisi değilim fıkıh ilmim derecesine göre) bu dünyadan öteye geçmez.hatta ilahi emri çiğneyip lotoyu oynadın diye günahta yazılır.age of empires ve diğer oyunları biliyorumda sarmıyor işte napam.malum hobi meselesi.her neyde olursa olsun orta yolu tutturmak gerek.ailenin nafakasını oyuna yatırıyorsan buna helal demek düşüncesizlik olur.
Ruhani isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla