23-02-08, 01:01
|
#1 |
| GALATASARAY'lı
Tecrübe Puanı: 179 | "Modern Soygunun Adı" Flycell Evet arkadaşlar biraz evvel başıma gelen (Anne ve kardeşimin başına gelen demem daha doğru olur) olayı sizinle paylaşmak istiyorum.
Özellikle Avea kullanıcıları beni iyi dinlesin.
Flycell diye bir firma ailemdeki 2 kişiye gönderdikleri mesajı hayır olarak cevaplamadıkları için kendi kafalarına göre üye yapmışlar. Böyle saçmalık olabilirmi. "Neymiş mesaja hayır yazmazsan ben seni üye yaparım" böyle bir yaptırım olabilirmi. En kısa zamanda mahkemede görüşeceğimizi düşünüyorum bu firma ve avea ile.
EE bundan bize ne diyebilirsiniz. Ve yaptıkları bu abonelik için her hafta 50 kontör kesinti yapıyorlar. Bizim saflarda ne çabuk bitiyor bu kontörler diyorlardı. Bugün bunu araştırdım ve sonuçlar çok kötüydü. Ailemdeki gibi bir çok insan bu şekilde dolandırılmış olduğunu öğrendim.
Ben hiçbir şeye abone olmadım demeyin en kısa zamanda hattınızın operatörünü arayıp flycell abonesi olup olmadığınızı sorun. Alıntı:
Eger cep telefonu faturanizin abartili ve dudak ucuklatmasini istemiyorsanız yada hesabinizda yuklu kontorlerinizin aniden bitmesini istemiyorsanız lutfen birkac dakikanizi ayirip bu maili okuyun.
Son gunlerde mail listemdeki arkadaslarimdan birer mail aliyordum ve ilginctir ki hepsinin gonderdigi mailde de asagidaki ayni mesaj yer aliyordu.
"Arkadasiniz size ücretsiz kontör ve melodi gönderdi. Aktif etmek için www.flycell.com.tr adresine giriniz."
Tabii FLYCELL isimli vurguncu sirketin ne tur bir calisma sistemi olduğunu bildigim icin kesinlikle soz konusu adrese gitmedim.
Sevgili arkadaslar, FLYCELL isimli sirketin vurgun olayı aynen su sekilde calisiyor. İlgili adresi tiklayip acilan sayfadaki Cep Numaranizi giriniz bölümüne numaranizi girdiginiz takdirde hemen size bir SMS gelyior. Bu sms de yer alan sifreyi yine ayni sayfadaki sifreyi giriniz, bolumune girmeniz gerekiyor ve size soz konusu ucretsiz olan icerigi (melodi, resim v.s.) telefonunuza indirme firsati veriyor.
Buraya kadar anlattiklarim isin ucretsiz kismi, asil hikaye bundan sonra basliyor, lutfen dikkatli okuyun.
Siz bu ucretsiz melodi yada resmi almak icin cep numaranizi gonderdiginiz takdirde sizi kendi veri tabanlarina kaydediyorlar ve FLYCELL'in uyesi olmus oluyorsunuz. Bundan sonra FLYCELL size haftada birkac defa Servis Mesaji gonderiyor ve mesajda gelen linke tikladiginizde cesitli melodilere, resimlere yada mms lere ulasacaginiza dair bilgiler yaziyor. Ancak siz o gelen servis mesajini alsanizda almasanizda, mesajdaki linke tiklasanizda tiklamasanizda, linkte bahsedilen resim, melodi v.b. seyleri telefonunuza indirsenizde indirmesenizde faturaniza oldukca abartili sekilde yansitiyorlar. Mesela uyduruk bir melodi icin 7-8 YTL civari fatura odemeniz gerekiyor.
Arkadaslar lutfen dikkatli olun, FLYCELL, LOGİZMA v.s. gibi sirketlerden gelen hicbir icerige aldanmayalim.
| |
| |